woensdag 15 september 2010

Kosten besparen met glasvezel verbindingen

Eindelijk beginnen we op het punt te komen dat bijna overal glasvezel verbindingen leverbaar zijn zonder afhankelijk te zijn van kleinschalige regionale initiatieven. Zeker sinds KPN door de OPTA gedwongen is deze diensten voor gelimiteerde prijzen beschikbaar te stellen aan andere aanbieders is er veel te doen over glasverbindingen.

En dat is goed nieuws want daardoor zijn naast een grotere bandbreedte kostenbesparingen mogelijk.
Als u een of meerdere vragen met ja kunt beantwoorden is het voor u mogelijk interessant:
- Heeft u 1 of meerdere internet verbindingen die meer dan € 350 per maand kosten;
- Maakt u voor uw telefonie gebruik van ISDN lijnen of bundels?;
- Heeft u meerdere vestigingen met lokale ICT voorzieningen (incl. telefonie).

Besparing op internet verbindingen
Glasvezel is in een aantal gevallen goedkoper als andere soorten verbindingen. Afhankelijk van de plek waar u gevestigd bent en uw huidige verbinding kan dit oplopen tot een besparing van 50% op de kosten van uw huidige verbinding.

Besparen op telefoniekosten
De afgelopen jaren hebben de meeste organisaties wel geprobeerd op het belverkeer te besparen. De abonnementskosten van ISDN bundels zijn echter ook heel behoorlijk. U kunt echter een deel van uw glasverbinding reserveren voor het telefonieverkeer. Hierdoor zijn besparingen tot 100% op uw abonnementskosten haalbaar. Soms kan hiermee zelfs de volledige verbinding gefinancierd worden.

Besparen op algemene ICT kosten
Glasvezel verbindingen verlagen de drempel om de ICT te centraliseren doordat veel bandbreedte leverbaar is voor een veel lagere prijs dan in het verleden. De besparingen kunnen zeer groot zijn bijvoorbeeld op hardware, beheerswerkzaamheden etc..

Leveranciers
Naast KPN hebben Eurofiber, Ziggo en Tele2 een in min of meerdere mate landelijk dekkend netwerk. In theorie is dan ook op elke locatie glasvezel leverbaar maar de praktijk is helaas anders. De eenmalige kosten en de maandprijs zijn namelijk afhankelijk van commerciële overwegingen van de aanbieder en de afstand van de klant naar de wijkcentrale. Zo heeft KPN (en KPN partners) een aantal industrieterreinen aangewezen waar ze uiterst scherp verbindingen aanbieden. Ben u echter gevestigd op een niet aangewezen industrieterrein of in een kleine gemeente dan gelden veel hogere tarieven.

Ziggo en Tele2 bieden vooral pure internet verbindingen aan, hiermee is het dus niet mogelijk deze verbinding gecontroleerd (veilig/gegarandeerd) in te zetten voor ander dataverkeer als telefonie, pinnen en VPN tunnels. De echte grote winst kan dan ook vooral behaald worden met verbindingen van gespecialiseerde zakelijke providers. De combinatie Phylax - RoutIT is daar één van en we praten u graag in detail bij over de mogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten